Ion Lungu vrea să obțină finanțare guvernamentală pentru reabilitarea rețelelor de apă caldă și căldură din oraș. Costurile totale estimate sunt de 76 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va încerca să obțină finanțare guvernamentală pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic.

El a spus că, în urma discuțiilor pe care le-a purtat, luni, la Ministerul Dezvoltării, sunt șanse reale ca o parte dintre proiectele pentru reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic să fie finanțate din fonduri guvernamentale, pe programul Termoficare.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 14 decembrie 2021

Lungu a amintit că municipalitatea suceveană a pregătit deja două proiecte de reabilitare a rețelelor, unul pentru zona Burdujeni, în valoare de 43 de milioane de euro și unul de 33 de milioane de euro pentru zona centrală.

Astfel, proiectul de 43 de milioane de euro va fi depus la Ministerul Energiei, iar cel de 33 de milioane de euro la Ministerul Dezvoltării pentru a obține finanțare guvernamentală prin programul Termoficare.

El a menționat că finanțarea europeană se obține mai greu pentru că sunt proceduri prealabile mai lungi, iar fondurile guvernamentale sunt mai la îndemână pentru a fi folosite.


Intră acum și în grupul de