Primarul Ion Lungu vrea ca parcul fotovoltaic ce va fi construit în zona Termica să asigure o parte din consumul de energie electrică al municipalității


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipalitatea pregătește o investiție importantă care să fie finanțată cu fondurile europene viitoare care este parcul fotovoltaic din zona Termica la fosta groapă de zgură.

El a spus că licitația pentru proiectare, studiu de fezabilitate, cerere de finanțare, în valoare de 40.000 de lei fără TVA va fi organizată joi.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 14 decembrie 2021

Potrivit primarului, este o documentație destul de laborioasă și necesită 12 luni, din care 10 luni realizarea documentației și două luni analiza rezultatelor și a strategiei și depunerea proiectului european.

Lungu a menționat că parcul fotovoltaic va fi amplasat pe un teren degradat de 30,5 ha care nu mai este folosit și odată cu această investiție se va face și închiderea depozitului de zgură.

„Vrem să facem un lucru bun. Astăzi, legislația nu permite, dar eu sper ca într-o bună zi noi să ne facem o bună parte din energia pe care o consumăm în municipiul Suceava. Cu acest parc fotovoltaic să ne asigurăm energia pentru iluminat, pentru sediul Primăriei sau școli, în funcție de puterea pe care o va putea dezvolta acest parc fotovoltaic. Este o investiție importată, pe energie verde la care țin foarte mult și sper să o promovăm și să reușim să facem acest lucru”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de