VIDEO // Urmărire cu focuri de armă între Poieni Solca și Cajvana: Un tânăr a încercat să fugă de polițiști la volanul unei mașini fără RCA și ITP


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au fost nevoiți să tragă focuri de armă în pneurilor unui autoturism șoferul căruia nu a oprit la semnalele polițiștilor și a încercat să fugă în trafic punând în pericol siguranța pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Potrivit IPJ Suceava, urmărirea a avut loc miercuri, 15 decembrie. Astfel, în jurul orei 15:30, o patrulă a observat, în localitatea Poieni Solca, un autoturism care circula din direcția Păltinoasa către comuna Solca și nu avea montată în partea din față plăcuță cu număr de înmatriculare.

Foto simbol

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, mărind viteza de deplasare.

Echipajul din cadrul Direcției Rutiere a solicitat întăriri și s-a procedat la urmărirea fugarului pe raza localităților Poieni Solca și Botoșana, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialelor.

La rândul său, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în viteza prin localități, punând în pericol siguranța pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

În zonele de siguranță, polițiștii au executat focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul auto nu a oprit. La ieșirea din localitatea Botoșana, șoferul de teren a pătruns pe un teren agricol, și în continuare a ignorat atât semnalele de oprire cât și focurile de avertisment.

Ulterior, a fost executat foc asupra pneurilor spate, care au fost depresurizate și autovehiculul s-a oprit într-un șanț de lângă DC 43C, la limita dintre localitățile Botoșana și orașul Cajvana.

Conducătorul auto și doi pasageri au abandonat mașina și au fugit pe un deal, dinspre orașul Cajvana. Șoferul și un pasager au fost, într-un final, prinși.

Cercetările ulterioare au arătat că autoturismul este înmatriculat în Marea Britanie și este proprietatea conducătorului auto, în vârstă de 22 de ani, din comuna Iaslovăț.

Autoturismul nu are asigurare RCA și nici inspecție tehnică periodică valabilă, iar șoferul a declarat că acesta a fost motivul pentru care nu a oprit la semnalele polițiștilor.

Drept urmare, șoferul a fost amendat, iar cercetările continuă.


Intră acum și în grupul de