HS Timber Group a sprijinit în anul 2021 proiecte sociale de peste 5,06 milioane de Euro

  • HS Timber Group a finanțat în anul 2021 proiecte sociale din România în valoare de peste 5,06 milioane de Euro
  • Serviciile sociale, proiecte de mediu și de viitor au fost prioritare pentru Grup
  • În perioada 2010-2021, sponsorizările HS Timber Group s-au ridicat la peste 15,86 milioane de Euro

HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sponsorizat în România, proiecte sociale în valoare de peste 5,06 milioane de Euro, numai în anul 2021.

„Anul 2021 a fost în continuare unul provocator în toate sectoarele din cauza pandemiei cauzate de COVID-19,” a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România. „Am acordat o atenție sporită pentru protecția sănătății angajaților noștri și de asemenea am oferit sprijin financiar și material comunităților locale, urmărind să facem diferența acolo unde era mai mare nevoie de ajutor în proiecte sociale, de mediu și de viitor.”

În Siret, compania a sprijinit Spitalul de Boli Cronice în vederea renovării pavilionului central, incluzând acoperișul și fațada, care, din cauza trecerii timpului, punea în discuție siguranța pacienților și a trecătorilor. O dată cu această renovare, în urma căreia s-a păstrat aceeași arhitectură ca cea a construcției anterioare, s-au îmbunătățit considerabil condițiile oferite de către unitatea spitalicească. La această sponsorizare se adaugă și cantitatea de peleți necesară pentru încălzirea pe timp de iarnă a spitalului.

„Renovarea pavilionului central al spitalului a fost unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus în 2021 și care a putut fi realizat cu sprijinul exclusiv al HS Timber Group și al administrației locale. Proiectul a urmărit respectarea liniei arhitecturale inițiale din 1868, fiind una dintre cele mai vechi clădiri din Siret și care în momentul de față este un etalon pentru comunitatea noastră,” a precizat directorul spitalului Sorin Haraseniuc. „În plus, din 2016, anual, compania a fost receptivă și ne-a asigurat peleții pentru încălzirea spitalului, o resursă atât de necesară mai ales în circumstanțele în care dăm drumul la centrală în septembrie iar ultimul foc îl facem în luna mai. Suntem capabili astfel, în urma acestui parteneriat, să oferim un confort sporit pacienților noștri.”

Tot în Siret, HS Timber Group se implică în lucrările de renovare și modernizare de la Centrul de Asistență Socială „Ingvar Kamprad” din cadrul Direcției de Asistență Socială. Astfel, rezidenții centrului, în special cazuri sociale, persoane fără aparținători și posibilități, persoane cu dizabilități și aflate în situații de risc ori bunicii rămași singuri, vor avea parte în continuare de condiții decente pentru un trai liniștit la bătrânețe.

La toate acestea se adaugă și sprijin cu produse din lemn pentru comunitățile locale, panel și produse din lemn masiv pentru mobilierul școlilor și grădinițelor dar și lucrări de renovare și întreținere.