Moment inedit la depunerea jurământului de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni. Doi elevi jandarmi au decis să își unească destinele pe viață


Intră acum și în grupul de

Cei 263 de elevi jandarmi din seria noiembrie 2021 – octombrie 2022 de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni au participat, marți, la momentul mult așteptat, cu încredere, de întreaga comunitate educațională a instituției – depunerea jurământului militar.

Festivitatea, care a  beneficiat de un înalt nivel de reprezentare din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a Jandarmeriei Române, a fost marcată de energia și hotărârea tinerilor elevi  care au decis să urmeze onoranta carieră militară, jurământul lor față de țară împletindu-se cu  respectul pentru memoria eroilor care, în urmă cu 32 de ani, au deschis calea spre o lume mai bună, anunță instituția.

Prin legământul față de patrie și Dumnezeu, elevii au îmbrățișat datoria de a fi permanent în slujba cetățenilor și de a fi garanți onești ai drepturilor acestora.

Tonul solemn al festivității a fost nuanțat de un moment inedit și emoționant pentru întreaga asistență – doi elevi ai școlii, din serii diferite ale școlii, au decis să își unească destinele pe viață, dând o nouă dimensiune instituției căsătoriei.

„O mică familie și-a legat viitorul cu cel al marii familii a Jandarmeriei!”, menționează sursa citată.

Decorul a fost împodobit cu defilarea energică și elegantă a tinerilor militari jandarmi în acordurile fanfarei militare din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi, în aplauzele și admirația asistenţei.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, îi felicită pe elevii jandarmi și le urează mult succes în cea mai frumoasă carieră în slujba oamenilor.


Intră acum și în grupul de