În județul Suceava sunt 220 cazuri active de Covid-19 din care 65 sunt tratate în spitalele din județ

În județul Suceava sunt active 220 cazuri de Covid-19, 65 pacienți infectați sunt internați în spitalele din județ, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 14, a anunțat vineri, 24 decembrie, Prefectura Suceava cu referire la datele DSP Suceava.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 3 persoane suspecte de infecție cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 7 persoane. În aceeași perioadă de referință au decedat 2 persoane ca urmare a infecției cu Covid – 19.

Din totalul celor 421 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 40 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 12 pacienți sunt în zona tampon și 369 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 40 pacienți diagnosticați Covid-19:

1 prezintă forme ușoare ale bolii;

14 prezintă forme medii ale bolii;

20 prezintă forme severe;

5 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (din care 1 pacient ventilat non-invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 496 paturi libere, din care 96 pentru pacienți Covid-19, 373 în sectorul non-Covid, 27 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid, sunt 26 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19 și 17 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 persoane cu forme medii), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, 19 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu sunt internați pacienți, fiind disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 7 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (5 pacienți cu forme medii, 2 pacienți cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19,  persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 4 locuri în sectorul tampon.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 1, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 cu forme medii, 3 cu forme grave), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme medii, 1 cu forme grave, 1 cu forme critice), persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat 1 pacient, fiind disponibil 1 pat pentru pacienți Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 181 locuri libere Covid și 48 locuri pentru zona tampon.