Cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ pentru județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben pentru județul Suceava ce vizează ploi și ninsori însemnate cantitativ valabilă de sâmbătă dimineața până duminică la ora 12:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, iar pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ.

În zona Carpaților Orientali și în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantitățile de precipitații vor depăși 25…40 l/mp.

ANM a actualizat și o informare meteo valabilă de sâmbătă de la ora 10:00 până marți, 28 decembrie, la ora 10:00 fiind vizate precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat, temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a țării.

În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.