STS a implementat noile marcaje pe certificatele digitale UE COVID, conform noilor norme europene de codificare


Intră acum și în grupul de

          În conformitate cu Decizia (UE) 2021/2301 a Comisiei din 21 decembrie 2021 de modificare a specificațiilor tehnice, Serviciul de Telecomunicații Speciale a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare.

          Noul cadru de reglementare european va asigura, unitar în toate țările, diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

          Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marchaeză astfel:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;
  • 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

          Începând cu data de 24 decembrie, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferențierea dozelor suplimentare de rapel.

          „Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1”, arată STS.

          Până la data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro dezvoltată de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.           Serviciul de Telecomunicații Speciale preciezează că este în permanentă legătură cu autoritățile europene care administrează secțiunea tehnică a sistemului informatic pentru certificate digitale COVID-19 și asigură implementarea la nivelul României a noilor reglementări europene și naționale venite în sprijinul cetățenilor și al personalului medical


Intră acum și în grupul de