Focuri de artificii și spectacole de datini și obiceiuri în aproape toate localitățile județului Suceava. Niculai Barbă: Turiștii și localnicii vor putea vedea obiceiurile de Anul Nou


Intră acum și în grupul de

Turiștii și localnicii din majoritatea localităților din județul Suceava vor putea urmări, în ajunul Anului Nou cetele de urători care vor prezenta programe scurte în centrele localităților, a declarat, joi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă responsabil cu domeniul cultural.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că în principalele municipii și orașe din județ la miezul nopții sunt programate focuri de artificii, dar că focuri de artificii vor fi și în mai multe comune, dar și în zonele unde sunt pensiuni turistice.

„În tot județul vor putea fi văzute cetele de urători, iar unele primării organizează și scurte momente în zonele centrale pentru a putea fi văzute de turiști, musafiri și localnici”, a spus Niculai Barbă.

El a spus că, de exemplu, la Gura Humorului se organizează un spectacol de Datini și obiceiuri dar și ”Urșii de paie”, iar la Vicovu de Sus va fi un spectacol de tradiții și obiceiuri românești cu Malanca lui Ștefan.

Vicepreședintele CJ Suceava a reamintit că în municipiul Suceava va fi organizat vineri Festivalul Internațional ”Obiceiuri de Anul Nou” în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”.

„Câteva zeci de primării vor organiza în zona centrală a localității spectacole de datini și obiceiuri, de regulă fără să fie amplasată o scenă și cu formațiile de urători distanțate astfel încât să nu fie creată aglomerație”, a spus Niculai Barbă.

El a menționat că turiștii care vor să vadă tradiții și obiceiuri de Anul Nou din Bucovina pot participa la aceste manifestări, dar a subliniat că majoritatea pensiunilor au pregătite în programul de Revelion și astfel de momente.


Intră acum și în grupul de