Urături, jocul urșilor, jocul căiuților, malanca și un spectacol special al Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, în centrul Sucevei, la Festivalul de obiceiuri de Anul Nou


Intră acum și în grupul de

Numeroase persoane au asistat, vineri, în zona centrală a Sucevei la Festivalul Internațional „Obiceiuri de Anul Nou” organizat de Consiliul Județean Suceava în cadrul Programului „Crăciun în Bucovina”.

Pentru a respecta măsurile de protecție sanitară, în acest an, festivalul s-a desfășurat mai puțin de trei ore pe esplanada Casei Culturii și în zona adiacentă, formațiile de urători și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” prezentând momentele în fața spectatorilor atât în zona esplanadei, cât și pe pietonal.

Astfel, au fost prezentate jocul căiuților, malanca, jocul urșilor, jocul caprei, dar și urături de cete din Șcheia, Stroiești, Hânțești, Boroaia, Mălini, Udești, Zvoriștea și Dolheștii Mici, iar în final a fost susținut un program special al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”.

Spectatorii au urmărit manifestarea atât din zona Târgului de Crăciun cu un pahar de vin fiert în mână, sau din zona esplanadei, dar au și filmat și fotografiat cu telefoanele mobile prezentările făcute de cetele de urători pe pietonalul din zona centrală.

Spectacolul s-a mutat apoi în zona Cetății de Scaun și a Muzeului Satului de unde se vor face transmisiuni online, urmând să fie prezentat online și grupuri din Ucraina și Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de