Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu a anunțat 40 de priorități în 2022 între care...

Primarul Ion Lungu a anunțat 40 de priorități în 2022 între care transportul metropolitan, modernizare de străzi și începerea lucrărilor la trei parcări supraterane. El vrea ca în acest an să monteze și roata panoramică pe platoul Cetății de Scaun


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă principalele priorități ale municipalității sucevene în anul 2022.

El a enumerat 40 de priorități, pe primul loc fiind gestionarea pandemiei și campania de vaccinare, fiind urmat de aprobarea bugetului pentru anul 2022.



În anul 2022 primarul Ion Lungu își propune finalizarea mai multor proiecte care sunt în derulare.

Astfel, o prioritate a municipalității sucevene este finalizarea proiectului de transport public integrat ecologic odată cu livrarea în toamna acestui an a ultimului lot de autobuze electrice de la firma poloneză Solaris.

Totodată, primarul a anunțat că se vor finaliza Centrul Multifuncțional Ițcani-sediu al primăriei, Grădinița din zona centrală, proiectul de modernizare a Colegiului Tehnic de Industri Alimentară, finalizarea lucrărilor la grădinița de la Colegiu Național Mihai Eminescu și la grădinița din cartierul Ițcani, finalizarea lucrărilor pe strada Apeductului la ruta alternativă Suceava-Botoșani și aprobarea finanțării prin PNI a ultimului tronson al rutei spre DN 29, finalizarea lucrărilor la Piața George Enescu și la introducerea încălzirii în Bazar, finalizarea lucrărilor de extindere a rețelei de gaz metan în cartierul Burdujeni sat, finalizarea lucrărilor la Cartierul Europa și finalizarea lucrărilor la ștrandul municipal.

O prioritate a municipalității anunțată de Ion Lungu este cea privind continuarea modernizării de străzi în municipiu, dar și construirea podului nou Mirăuți.

Totodată, el a anunțat și modernizarea Stadionului Ițcani cu străzile aferente, reabilitarea termică a unor blocuri rezidențiale și reabilitarea de stații încărcare AFD.

Ion Lungu a anunțat și demararea mai multor noi proiecte cum ar fi reabilitarea Curții Domnești, proiectul de realizarea a unui corp de clădire nou la Colegiul Național „Petru Rareș”, proiectul Roții Panoramice, a lucrărilor la Sala Polivalenă și la Baza Sportivă de tip 1 cu teren de fotbal, ambele realizate prin CNI, dar și începerea lucrărilor la Sala de Sport de la Școala Gimnazială nr. 10, dar și începerea lucrărilor la creșa din Burdujeni și aprobarea finanțării creșei din zona Cetate.

Un al proiect important prevăzut să înceapă în acest an este cel al parcărilor supraterane din Obcini, str. Ștefan Tomșa și zona Pieței Mari.

Primarul Ion Lungu a anunțat și depunerea spre aprobare a mai multor proiecte cum ar fi cel de reabilitare a rețelelor termice cu finanțare de la Ministerul Energiei, proiectul de transport metropolitan prin PNRR, proiectul ce vizează echipamente electronice pentru unități de învățământ preuniversitar de stat, proiectele de amenajare a zonelor de agrement Parc Șipote și Parc Zamca, dar și proiectul Aqua Park.

Ion Lungu vrea să depună în 2022 spre aprobare și finanțare proiectul parcului fotovoltaic din zona gropii de zgură de la Termica, aprobarea SIDU pentru Zona Urbană Funcțională pentru perioada de finanțare 2021-2027 și depunerea de proiecte ale ZUF, aprobarea construirii unui nou stadion prin CNI, consolidarea de maluri în Zona de Agrement a râului Suceava și depunerea documentației pentru noi grădinițe în zona Obcini și Școala Generală nr. 1

Și în 2022 municipalitatea va încerca să pună în aplicare proiectul de canalizație de cabluri pentru care a organizat licitații la care nu s-a prezentat nicio firmă.

Primarul Ion Lungu mai vrea ca în 2022 să aprobe noua strategie de turism a municipiului și să înființeze Organismul de Management al Destinației.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version