Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru finalizarea drumului Panaci-Bilbor: Va fi un câștig excepțional atât pentru Țara Dornelor cât și pentru cei din Ardeal și dăm o perspectivă fără precedent de dezvoltare economică și turistică a zonei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, contractul de execuție pentru finalizarea drumului Panaci-Bilbor.

„Am semnat contractul pentru ultimul tronson din drumul județean 174 C Panaci-Bilbor. Este cea mai importantă porțiune nouă, în serpentine, de 3,66 km, care leagă județul Suceava de județul Harghita prin Pasul Bilbor”, a spus Flutur.

El a menționat că drumul care va fi construit are o lățime de 6 metri cu doi metri acostament și este prevăzut cu 19 podețe transversale, șase serpentine cu un volum de excavat de circa 40.000 de mc., ziduri de sprijin sunt prevăzute pe 2,4 km cu o înălțime cuprinsă între 2 și 14 metri. Pe 2,9 kilometri se vor monta parapete de siguranță, iar rigole pe 7,3 kilometri.

Panta medie pe acest drum este de 9 la sută.

„Este un drum nou și procedurile de scoatere din fond forestier au durat destul de mult”, a spus președintele Flutur.

El a arătat că de la Vatra Dornei și până la acest punct al drumului Consiliul Județean Suceava a realizat 28 de kilometri, ultimul tronson de 6 kilometri fiind recepționat anul trecut.

Firma câștigătoare este Construcții-Montaj Frasin după ce la licitație s-au prezentat 11 asocieri de firme cu 32 de operatori.

Termenul de execuție este de 24 de luni, urmând să fie finalizat la sfârșitul anului 2023.

„Să finalizăm și să dăm drumul la unul dintre cele mai importante, ca strategie, drumuri ale județului Suceava care înseamnă legătura cu Toplița. De la Vatra Dornei până în Pasul Bilbor sunt 35 de km și de la Bilbor mai sunt 27 de km până la Toplița. Deci 62 de kilometri. Astăzi din Vatra Dornei la Toplița se fac 150 de km prin Bistrița”, a menționat Flutur.

El a spus că a semnat cu încredere acest contract pentru că drumul este un câștig pentru zonă.

„Va fi un câștig excepțional atât pentru Țara Dornelor, zona Panaci-Neagra Șarului-Munții Călimani, cât și pentru cei din Ardeal care vor putea vizita județul Suceava și dăm o perspectivă fără precedent de dezvoltare economică și turistică a zonei”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de