Primarul Ion Lungu a primit din partea IPS Calinic o icoană a Sf. Ioan în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în cursul anului trecut


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a oferit, joi, la finalul Sf. Liturghii oficiate în curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” primarului Ion Lungu o icoană a Sf. Ioan Botezătorul drept mulțumire pentru sprijinul oferit bisericii.

IPS Calinic a spus în finalul slujbei că mulțumește atât primarului Ion Lungu, cât și președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru tot sprijinul și pentru toată susținerea acordate anul trecut, susținere care a contribuit la buna desfășurare a activității Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Totodată, pentru că mâine este onomastica primarului Sucevei, IPS Calinic i-a oferit o icoană cu Sf. Ioan Botezătorul.

„Îi dorim „La mulți ani cu sănătate!” și să-l țină Dumnezeu ca să putem împlini lucrarea pe care ne-am propus-o, aici, la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, a spus IPS Calinic.

Înaltul ierah a menționat că din primăvară vor începe lucrările de restaurare a întregului ansamblu.

IPS Calinic a precizat că împreună cu primarul a inițiat proiectul parcării din spatele ansamblului, iar împreună cu președintele CJ Suceava a inițiat și proiectul construirii unui centru pastoral-cultural, dar și alte lucrări care sunt în atenția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de