Atenționare meteo de precipitații moderate cantitativ de sâmbătă dimineața până duminică la prânz


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo valabilă de sâmbătă 8 ianuarie 2022 ora 4:00 până duminică, 9 ianuarie 2022 ora 12:00 ce vizează precipitații moderate cantitativ.

Astfel, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10…15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea.

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Serviciul regional de prognoză a vremii Bacău a emis o prognoză specială pentru zona Moldovei.

Potrivit acestei surse, din dupa amiaza zilei de sambata, 8 ianuarie, laînceput în sud, apoi în extindere vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie în sud și est, mixte în rest, iar la munte va ninge. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în jumătatea de nord, iar în sud vor fi condiții de ceață.


Intră acum și în grupul de