Taxă de protecție cerută comercianților din pasul Palma. Polițiștii suceveni au operat rețineri după percheziții în comuna Vatra Moldoviței


Intră acum și în grupul de

Un grup infracțional specializat în fapte de șantaj și infracțiuni asociate a fost destructurat, sâmbătă după amiaza, de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc

Polițiștii din cadrul Poliției  Municipiului Campulung- Moldovenesc, împreună cu polițiștii din cadrul Brigazii pentru Operatiuni Speciale Suceava, aflându-se în documentarea activității infracționale în cadrul unui dosar penal privind fapte de șantaj, au exploatat, sâmbătă după amiaza, un moment operativ și au realizat un flagrant pe raza comunei Vatra Moldovitei, confiscand sumele de 1500 lei și 4500 euro, care erau solicitate, în mod ilegal, de patru bărbați de la mai mulți comercianți, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu.

El a menționat că ulterior, au fost obținute și puse în executare, împreună cu luptători SAS – IPJ Suceava și lucrători IJJ Suceava, patru autorizații de percheziție domiciliară, la cele 4 persoane de pe raza localității Vatra Moldoviței, bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și alte fapte asociate.

 În urma acestor activități a mai fost indisponibilizata suma de 21.000 euro, fiind ridicate și alte bunuri și înscrisuri care interesează cauza.

În acest caz au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele fiind audiate, iar după administrarea materialului probator s-a dispus masura reținerii pentru 24 de ore față de două persoane, bărbații fiind încarcerați în arestul IPJ Suceava.

Dosarul instrumentat vizează fapte de șantaj comise în perioada 2021-2022 față de comercianți din zona pasului turistic Palma – Sucevița, care dețin tonete în zonă și cărora bărbații din satul Ciumarna, din comuna Vatra Moldoviței le-au solicitat de-a lungul timpului sume de bani inducandu-le o stare de teamă și invocând fără just temei că ar fi proprietarii terenurilor pe care aceștia își desfășurau activitatea.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc  pentru stabilirea intregii activități infracționale și a participației infracționale a persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de