Doi bărbați au fost arestați în cazul de șantaj, lovire, distrugere și furt față de comercianții din Pasul Palma


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați de 24 și 27 de ani au fost arestați preventiv în dosarul penal deschis în cazul șantajării comercianților din Pasul Palma.

Astfel, în urma analizării probatoriului administrat în dosarul penal, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc,  a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Iliuță P. privind cinci fapte de „șantaj” și a lui Emilian P. pentru cinci fapte de șantaj, dar și pentru lovire și alte violențe, distrugere și furt calificat.

Cei doi au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, pe numele celor doi fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 09.01.2022.

Aceștia vor fi încarcerați în Arestul I.P.J. Suceava.

Reamintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 46 ani, din Vatra Moldoviței, despre faptul că a fost agresat fizic.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului în parcarea din Pasul Palma, de pe partea stângă a D.N. 17 A, unde l-au identificat pe apelant care prezenta leziuni la nivelul capului și a brațului stâng.

Din discuțiile purtate cu acesta s-a stabilit faptul că în timp ce se afla la rulota pe care o deține în parcarea din zona Palma unde comercializează produse alimentare și băuturi răcoritoare, a fost atacat de patru persoane, care aveau fețele acoperite și care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitara, aparținând persoanei vătămate, care era parcată lângă rulotă.

Bărbatul de 46 ani a mai relatat faptul că persoanele care au aruncat cu pietre în rulotă și în autoutilitară, au continuat ulterior să lovească cu obiecte contondente, posibil pari din lemn, avariindu-le și că au răsturnat și distrus o parte din bunurile care se aflau lângă rulotă, respectiv un frigider de răcoritoare și un dozator de bere, iar în momentul în care a ieșit din rulotă a fost lovit de către unul dintre atacatori.

În aceste condiții, sâmbătă după-amiaza polițiștii din cadrul Poliției  Municipiului Campulung- Moldovenesc, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Operațiuni Speciale Suceava, au realizat un flagrant pe raza comunei Vatra Moldoviței, confiscând sumele de 1500 lei și 4500 euro, care erau solicitate, în mod ilegal, de către suspecți de la mai mulți comercianți.

După constatarea infracțiunii flagrante s-a procedat la efectuarea percheziției corporale asupra a trei bărbați.

Astfel, asupra unui suspect de 24 de ani din comuna Vatra Moldoviței a fost identificată suma de 130 de lei și suma de 1500 lei, ambalate diferit, fără ca tânărul să poată preciza proveniența sumei de bani la momentul depistării.

 Asupra unui alt bărbat au fost identificate sumele de 4500 euro și 172 lei, dar și înscrisuri care interesează cauza. 

Ulterior, au fost obținute și puse în executare, împreună cu luptători SAS – IPJ Suceava și lucrători IJJ Suceava, patru autorizații de percheziție domiciliară, la imobile pe raza localității Vatra Moldoviței, la domiciliile persoanelor bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de șantaj și alte fapte asociate.

În urma acestor activități a mai fost indisponibilizată suma de 21.000 Euro, fiind ridicate și alte bunuri și înscrisuri care interesează cauza.

Totodată, în urma perchezițiilor a fost indisponibilizată cantitatea de 65 mc material lemnos în valoare de circa 32.500 lei, au fost ridicate telefoane mobile și cartele SIM dar și 4 recipinete din plastic cu miros de combustibil ce pot avea legătură cu activitățile infracționale.

De asemenea, la una dintre locații a fost identificat un autoturism în valoare de cca. 30.000 lei, față de care era instituită măsura asigurătorie într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, din data de 18.11.2021, în consecință punându-se în executare și dispozitivul acestei ordonanțe.

Polițiștii au pus în executare patru mandate de aducere, persoanele fiind audiate.

Dosarul instrumentat vizează fapte de șantaj și infracțiuni asociate comise în perioada 2021-2022 față de comercianți din zona pasului turistic Palma – Sucevița, care dețin tonete în zonă și cărora bărbații din satul Ciumârna le-au solicitat de-a lungul timpului sume de bani inducându-le o stare de teamă și invocând fără just temei că ar fi proprietarii terenurilor pe care aceștia își desfășurau activitatea.


Intră acum și în grupul de