Patru noi cazuri ale variantei Omicron în județul Suceava. Trei dintre cei infectați erau vaccinați. Toți au avut forme ușoare ale bolii și nu au necesitat spitalizare


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, luni, că încă patru cazuri ale variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost depistate în județul Suceava, după ce alte două au fost depistate la sfârșitul lunii decembrie la o femeie venită și Anglia și la copilul acesteia.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, vineri au fost primite noi rezultate la secvențierea genetică a virusului SARS-CoV-2 în ceea ce privește varianta Omicron.

În urma secvențierii genetice au fost depistate patru rezultate pozitive la varianta Omicron la teste recoltate în a doua jumătate a lunii decembrie.

Băncilă a spus că din cele patru persoane infectate cu varianta Omicron doi sunt bărbați și două femei cu vârste între 28 și 47 de ani.

Unul singur dintre cei patru, în vârstă de 38 de ani, era nevaccinat. Cei patru suceveni nu aveau legătură unul cu altul. Dintre ei, unul era venit din Italia, iar altul din Anglia.

Toți au prezentat forme ușoare ale bolii și nici unul nu a fost spitalizat .


Intră acum și în grupul de