IPS Calinic este de acord cu tratamentul homeopat dacă este recomandat de medic: Picăturile homeopate sunt mai puțin nocive


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, s-a pronunțat în favoarea tratamentului homeopat dacă acesta este prescris de medic.

Înaltul ierarh a fost întrebat de un credincios privind poziția Bisericii Ortodoxe Române față de homeopatie în condițiile în care a citit pe internet că homeopatia ar fi în contradicție cu învățătura Bisericii.

Credinciosul a explicat că dorește să afle opinia BOR deoarece tatăl său este stăpânit de patima alcoolului și  are diverse probleme de sănătate, iar un medic consultat i-a spus că intenționează să-i prescrie un tratament homeopat.

IPS Calinic spune că nu este o contradicție în acest sens dacă tratamentul homeopat este recomandat de medic.

„Dacă picăturile homeopate vă sunt recomandate de medic și pot rezolva problemele de sănătate ale tatălui dumneavoastră, folosiți-le fără mustrări de conștiință, întrucât sunt mai puțin nocive”, a menționat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Homeopatia este o metodă de tratament care stimulează tendința naturală de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală și animală, preparate prin procese specifice în laboratoare farmaceutice specializate și care tratează organismul ca un întreg.


Intră acum și în grupul de