IPS Calinic este de acord cu tratamentul homeopat dacă este recomandat de medic: Picăturile homeopate sunt mai puțin nocive

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, s-a pronunțat în favoarea tratamentului homeopat dacă acesta este prescris de medic.

Înaltul ierarh a fost întrebat de un credincios privind poziția Bisericii Ortodoxe Române față de homeopatie în condițiile în care a citit pe internet că homeopatia ar fi în contradicție cu învățătura Bisericii.

Credinciosul a explicat că dorește să afle opinia BOR deoarece tatăl său este stăpânit de patima alcoolului și  are diverse probleme de sănătate, iar un medic consultat i-a spus că intenționează să-i prescrie un tratament homeopat.

IPS Calinic spune că nu este o contradicție în acest sens dacă tratamentul homeopat este recomandat de medic.

„Dacă picăturile homeopate vă sunt recomandate de medic și pot rezolva problemele de sănătate ale tatălui dumneavoastră, folosiți-le fără mustrări de conștiință, întrucât sunt mai puțin nocive”, a menționat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Homeopatia este o metodă de tratament care stimulează tendința naturală de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substanțe de origine minerală, vegetală și animală, preparate prin procese specifice în laboratoare farmaceutice specializate și care tratează organismul ca un întreg.