Demersuri în regim de urgență în județul Suceava pentru suplimentarea numărului de paturi pentru copiii cu Covid


Intră acum și în grupul de

Numărul de paturi pentru patologia Covid pentru copiii infectați cu SARS-CoV-2 a fost crescut în spitalele din județul Suceava la cererea prefectului Alexandru Moldovan.

Prefectura Suceava a anunțat că urmare a solicitării prefectului județului adresată Direcției de Sănătate Publică Suceava în cadrul sedinței în sistem videoconferință a grupului tehnic de suport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (managerii și directorii medicali ai unităților spitalicești, CJ Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava) desfășurată astăzi 11.01.2022, au fost întreprinse în regim de urgență demersuri pentru suplimentarea numărului de paturi destinate asistenței medicale a pacienților pediatrici cu patologie COVID.

 Conform centralizării realizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava a fost actualizată situația privind numărul de paturi pentru copiii bolnavi de Covid.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt 26 de paturi din care 10 în cadrul Secției de Boli Infecțioase și 16 în cadrul Secției Pediatrie, cinci paturi în cadrul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal ”Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți și trei paturi în cadrul Secției de Medicină Internă la Spitalul Municipal Fălticeni.

În funcție de evoluția epidemiologică la nivel județean și de numărul de cazuri ce necesită internare, unitățile spitalicești își vor redimensiona în mod corespunzător numărul de paturi alocat copiilor și însoțitorilor acestora, se menționează în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de