Transport ilegal de lemn de foc, confiscat de polițiști la Putna. Încărcătura de peste 22 de mc de lemn de foc nu corespundea cu avizul de însoțire


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat peste 22 de mc de lemn de foc de molid, au deschis dosar penal, au aplicat și amenzi, dar au indisponibilizat și autocamionul cu care a fost efectuat un transport ilegal de lemn de foc.

Potrivit Poliției după ce vineri a fost identificat în trafic pe raza comunei Putna un transport de material lemnos, luni, lucrători din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, s-au deplasat la la Centrul de prelucrare al lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna, unde doi ingineri din cadrul ocolului, în prezența conducătorului auto au procedat la inventarierea materialului lemnos rămas în custodie.

Cu ocazia inventarierii cantității de material lemnos, a rezultat un volum total de 22,356 metri cubi lemn foc molid în condițiile în care pe avizul de însoțire a mărfii era înscrisă cantitatea de 8,899170 mc  lemn foc specia molid si cantitatea de 8,482540 mc lemn foc specia brad, rezultând că s-a transportat fără documente de proveniență cantitatea de 13.457 mc lemn foc molid.

Întrucât, la inventariere inginerii din cadrul ocolului nu au identificat material lemnos, specia brad, conducătorul auto a fosr sancționat și contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 4000 lei.

Întreaga cantitate de 22,356 cubi lemn foc molid a rămas în custodia Ocolului Silvic Putna, până la definitivarea cercetărilor.

Având în vedere că, față de cantitatea de lemn foc molid, respectiv 8,899170 mc existentă pe aviz și cantitatea de 22,356 metri cubi lemn foc molid, rezultată ca urmare a inventarierii, există o diferență de 13.457 mc, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport.

De asemenea s-a dispus indisponibilizarea autoutilitarei marca DAF în valoare de cca 20.000 euro, care a fost transportată și depusă la camera de corpuri delicte a IPJ Suceava.

Cu ocazia identificării în trafic a transportului de material lemnos, s-a constatat că materialul lemnos depășea gabaritul autoutilitarei, s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, cu amendă în valoare de 870 lei.


Intră acum și în grupul de