Municipiul Suceava are rată de infectare cât a avut când a fost carantinat în urmă cu doi ani. Primarul Ion Lungu a făcut un nou apel la vaccinare. El a anunțat și reducerea programului pentru două centre de vaccinare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un nou apel la vaccinarea împotriva infecției cu SARS-CoV-2 arătând că municipiul Suceava are o rată de infectare ca acum doi ani când orașul a fost carantinat.

„Rata de incidență este de 9,01 la mia de locuitori și bineînțeles continuă să crească. Avem o rată ca acum doi ani de zile când am intrat în carantină”, a spus Lungu.

El a mai declarat că în decurs de un an de la începerea campaniei de vaccinare în municipiul Suceava au fost folosite peste 124.000 de doze de vaccin, marea majoritate fiind Pfizer.

Lungu a mai spus că s-au creat două culoare pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani la centrele de vaccinare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și de la Iulius Mall urmând ca vaccinarea copiilor să înceapă din 26 ianuarie.

Primarul a mai anunțat că, de la 1 februarie, va fi redus programul centrelor de vaccinare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și de la Universitate de la ora 8:00 până la ora 18:00 de luni până vineri și de la ora 8:00 până la ora 14:00 în week-end pentru că nu există cerere după aceste ore.

Centrul de vaccinare de la Iulius Mall își va menține același program, fiind centrul de vaccinare cu cea mai mare activitate.

„Cu toate controversele care sunt eu fac în continuare apel la suceveni, la cei adulți, să se vaccineze pentru că se pare că singura soluție de a ne proteja în fața acestui coronavirus și acum această variantă Omicron, în valul cinci, se observă că cei care sunt vaccinați și se îmbolnăvesc fac o formă mult mai ușoară și, în final, așa cum spun specialiștii, dacă te vaccinezi ai șanse să scapi, să nu ajungi la ATI și, în cele din urmă, să mori”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de