VIDEO/FOTO//Pompieri cu zece autospeciale au intervenit la stingerea unui incendiu în Mălini care a afectat două locuințe, o hală de gater, un adăpost de animale și un autoturism

Un puternic incendiu a izbucnit, sâmbătă după amiaza, la o gospodărie din Mălini din cauza un scurt circuit electric.

Potrivit ISU Suceava, pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni și cei ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii SVSU Slatina, Mălini, Baia și Cornu Luncii cu 10 autospeciale de stingere.

Totodată, la fața locului au venit în sprijinil colegilor și plutonier adjutant Isăilă Gheorghe și plutonier major Butnariu Gheorghe, din cadrul Detașamentului Fălticeni care se aflau în timpul liber, iar preotul  Gabriel Puiu Florea din Cornu Luncii a intervenit la fața locului cu trei autospeciale.

În incendiu au ars acoperișul unei case de locuit pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați și s-au degradat plafonul, pereții portanți și bunurile din interiorul acesteia.

Au mai ars o locuință pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, un adăpost de animale pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați, un autoturism și alte bunuri din interiorul acestora .

A fost afectată de incendiu și o hală gater pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, menționează ISU Suceava.

Sursa citată precizează că din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul halei cu utilajele din interior.

Pompierii militari lucrează în continuare pentru lichidarea focarelor ascunse și pentru îndepărtarea sau dezafectarea elementelor de construcție afectate de foc.