Un taximetrist din Suceava care ar fi amenințat cu un pistol doi tineri a fost reținut de polițiști

Un sucevean care a amenințat în urmă cu circa trei săptămâni cu un pistol doi tineri a fost reținut, duminică, de polițiști, în urma unor percheziții.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în 5 ianuarie 2022, la sediul  IPJ  Suceava s-au  prezentat  doi tineri de 19 ani  și de 16  ani, ambii  din municipiul Suceava, care au  sesizat  faptul că, în seara de 4 ianuarie, în jurul orei 19.50, în timp ce se aflau pe str. Păcii, din  municipiul Suceava, șoferul  unui  autovehicul  tip taxi ar fi oprit în dreptul acestora și fără  niciun motiv le-ar fi arătat pe geam un pistol, pe care-l ținea în mână, cu intenția vădită de a-i  speria.

Polițiștii s-au autosesizat și s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „uz de armă fără drept” și „amenințare”, fiind demarate verificări pentru stabilirea circumsatnțelor producerii evenimentului și pentru probarea activității infracționale.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase – IPJ Suceava, au fost  obținute date și informații privind identitatea suceveanului.

În baza probatoriului administrat, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava, a emis două mandate de percheziție domiciliară, la imobilele aparținând bărbatului bănuit.

Astfel, duminică, au fost puse în aplicare mandatele de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate în vederea cercetărilor două arme neletale tip pistol și o armă tip vânătoare, care urmează să fie expertizate.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul nu figurează ca deținător legal de arme letale sau neletale.

 În urma probatoriului administrat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de suspect.

În acest caz urmează să fie continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, „uz de armă fără drept”, „amenințare” și „contrabandă calificată” și va fi  documentată întreaga activitate infracţională a acestuia.