Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, anunță din fața CNI construcția primei creșe din oraș de după Revoluție


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunțat, marți, că în municipiu va fi construită prima creșă modernă de după Revoluție.

„Fălticeniul va avea prima creșa construită după revoluție, o creșă modernă cu 7 grupe pentru aproximativ 80 copii!”, a anunțat primarul Cătălin Coman din fața Companiei Naționale de Investiții fără să ofere mai multe amănunte.

Compania Națională de Investiții are în derulare un subprogram pentru construcția de creșe.

Conform anunțului lui Cătălin Coman, creșa care ar urma să fie construită în Fălticeni se încadrează în proiectul de creșă medie cu șapte grupe pentru care suprafața minimă de teren, liber de sarcini, necesară amplasării obiectivului de investiție, este de 3.510,18 mp cu lățimea minimă de 41,10 m și lungimea minimă de 87,90 m.

Proiect creșă tip CNI

Pentru suprafață de teren, limita este de minimum 10,00 mp / copil de teren neconstruit, destinate spațiului de joacă.

În condițiile în care spațiul destinat creșei este de dimensiuni reduse, se poate amenaja spațiul de joacă pe terasa construcțiilor situate pe parter, pentru copiii între 1-3 ani.

Mărimea grupelor poate varia între minim 5 și maxim 10 copii.

CNI recomandă ca terenul să fie în legatură cu unități sanitare pentru copii, să aibă acces la mijloacele de transport în comun și să aibă legatură cu rețeaua de circulație majoră, iar necesarul de spațiu verde trebuie să fie de minim 20%, pe teren natural.


Intră acum și în grupul de