Spitalele din Rădăuți și Fălticeni alocă fiecare câte 30 de paturi pentru copiii bolnavi de Covid. Prefectul a cerut creșterea substanțială a numărul de paturi Covid pentru copii în județ ținând cont de previziunile pentru săptămâna următoare.

Spitalul Municipal Fălticeni a decis să transforme Secția de pediatrie în Secție Covid pediatric, iar Spitalul Municipal Rădăuți a crescut de la 5 la 30 numărul de paturi pentru pacienții Covid copii.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, analizând situația din județ prezentată de către DSP Suceava în cadrul grupului tehnic de suport al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență-managerii și directorii medicali ai unităților spitalicești, CJ Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava-, luând în considerare că în acest val 5 al pandemiei se constată o adresabilitate crescută a patologiei Covid pediatric și având în vedere și previziunile pentru următoarea săptămână, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a solicitat reorganizarea medicală la nivelul județului astfel încât să fie crescut substanțial numărul paturilor destinate COVID pediatric, inclusiv prin organizarea unor secții integral COVID la nivelul spitalelor Fălticeni sau Rădăuți, pentru o perioadă determinată.

Totodată, prefectul județului a solicitat creșterea ușoară a numărului de paturi ATI COVID, conform planului de reziliență aprobat.

Urmare a analizelor efectuate la nivelul fiecărui spital, marți s-a decis că Spitalul municipal Rădăuți își va crește capacitatea de tratare a patologiei COVID prin creșterea numărului de paturi pediatrice de la 5 la 30, iar numărul de paturi ATI va crește de la 2 la 3, iar secția Pediatrie a Spitalului Municipal Fălticeni se va transforma în totalitate în secție Covid pediatric (30 locuri), și numărul de paturi ATI va crește de la 2 la 4.

Spitalul Județean de Urgențe Suceava va trata în principal urgențele medico-chirurgicale pediatrice din tot județul, care depășesc posibilitățile de tratare ale spitalelor teritoriale, precum și formele grave de Covid pediatric pentru care nu există resurse medicale pentru a fi tratate în teritoriu, iar numărul de paturi ATI va crește de la 10 la 14.