Ion Lungu: Campania de vaccinare în municipiu merge foarte prost, iar rata de infectare e mare. Fac un apel la vaccinare pentru a putea trece de acest ultim val, sperăm noi, valul cinci al pandemiei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat, miercuri, speranța că actualul val de infectări din pandemie nu va fi foarte agresiv în condițiile în care rata de infectare în municipiu este mare, de 14,65 la mia de locuitori, iar campania de vaccinare merge foarte prost.

El a spus într-o declarație de presă că rata de infectare este de 14,65 la mie în timp ce campania de vaccinare merge foarte prost.

Totodată, primarul a arătat că de miercuri a început campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, fiind pregătite fluxuri speciale la centrele de vaccinare ale municipalității de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și de la Iulius Mall, dar că se pot face inoculări cu vaccin anti Covid și la centrul de la SJU Suceava.

El a spus însă că sunt doar șase programări în municipiul Suceava pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani.  

„Chiar dacă au apărut o serie de controverse legate de infectarea persoanelor vaccinate și nevaccinate, totuși, cei care sunt vaccinați, cei care au făcut booster-ul, trec mai ușor prin boală. De aceea fac un apel la persoanele adulte din municipiul Suceava să se vaccineze în continuare pentru a putea trece de acest ultim val, sperăm noi, valul cinci al pandemiei”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de