Parchetul Rădăuți face precizări privind ancheta în cazul jafului de la cafeneaua din Iaslovăț: Tânărul a acționat după lăsarea întunericului și a furat 1380 lei, în bancnote de 100, 50 şi 10 lei


Intră acum și în grupul de

Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a anunțat, joi, măsurile pe care le-a dispus în cazul tâlhăriei de luni seara de la cafeneaua din Iaslovăț, precizând că suspectul în acest caz a fost arestat preventiv.

Astfel, potrivit sursei citate, luni seara organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Iaslovăţ, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”,  iar prin ordonanţa organelor de poliţie din 24 ianuarie s-a dispus începerea urmăririi penale „IN REM” pentru săvârţirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

Ulterior, prin ordonanţa din  data de 25 ianuarie confirmată de procuror, s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspectul  B. R.-E., pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, iar prin ordonanţa din  data de 26 ianuarie  s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de B. R.-E., pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

Potrivit anchetatorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în data de 24 ianuarie 2022, în jurul orei 20.40, după lăsarea întunericului, inculpatul B. R.-E. a pătruns în incinta unei societăţi comerciale de pe raza comunei Iaslovăț unde, sub  ameninţarea cu un pistol a uneia dintre gestionarele de serviciu, a furat din casa de marcat suma de 1380 lei, în bancnote de 100, 50 şi 10 lei, după care a părăsit incinta societăţii, deplasându-se pe jos de la locul faptei.

În data de 25 ianuarie față de suspect a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, iar în data de 26.01.2022 procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de inculpatul B. R.-E., pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, propunere care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi.

Procurorii rădăuțeni menționează că cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.


Intră acum și în grupul de