Premieră la SJU Suceava: A fost implantată prima proteză totală de șold cu dublă mobilitate


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat, vineri, că joi, 27 ianuarie, la unitatea spitalicească pe care o conduce a avut loc o nouă premieră în ortopedia suceveană.

El a spus că a fost realizată  implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate.

„Acest tip de implant utilizat pentru tratamentul coxartrozei asigură o stabilitate articulară mai mare permițând postoperator reluarea unui stil de viață cât mai apropiat de normal”, a spus Calancea.

Managerul SJU Suceava a subliniat că în cazul pacientului operat joi acesta își va putea relua o parte din activitățile sportive recreaționale.

„Displaziile articulare ale șoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare ce însoțesc coxartroza reprezintă, de asemenea, indicații pentru utilizarea acestei proteze”, a menționat sursa citată.

Astfel, prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate se lărgesc posibilitățile de tratare a coxartrozei în cadrul secției de ortopedie chiar și pentru cazurile dificile.

„Aceasta este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea secției și a spitalului își exprimă încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituției”, se arată în comunicatul semnat de dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de