Gheorghe Flutur, înainte de votarea bugetului județului Suceava: Va fi un an de vârf în infrastructura rutieră din județ


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că săptămâna viitoare va fi adoptat bugetul județului Suceava care este un buget al dezvoltării și că se prefigurează un an de vârf în infrastructura rutieră din județ.

Potrivit președintelui CJ Suceava, bugetul județului pentru anul 2022 este de 773 milioane de lei, cu 20 la sută mai mare față de cel din 2021.

El a arătat că din buget, 54 la sută din sumă este pentru dezvoltare, iar restul este pentru funcționare.

Cea mai mare sumă de 392 de milioane de lei va fi alocată pentru lucrări la drumuri. Din aceasta 212 milioane de lei este pentru lucrările la modernizarea drumurilor județene de pe axa Suceava-Iași.

Alți 86 de milioane de lei vor fi pentru lucrări de modernizare de drumuri prin PNDL, iar 70 milioane reparații curente și întreținere.

Vor fi  finalizate mai multe drumuri începute, dar vor fi începute noi lucrări de drumuri în județ.

„Va fi anul în care se vor finaliza o serie de drumuri importante, cum ar fi tronsoanele Izvorul Alb – Rarău, Mănăstirea Humorului – Pleșa, Mălini – Slatina, Vulturești – Hârtop, Siret – Frătăuții Noi, Rădăuți – Bilca și Grădinița – Coșna.
Tot anul acesta vor începe lucruri la investiții importate în drumuri, respectiv tronsoanele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Humoreni – Bălăceana, precum și la cele pentru care s-au semnat recent contractele, respectiv ultimul tronson din drumul Panaci – Bilbor și drumul Mălini – Borca, acestea asigurând legăturile rutiere cu județenele Harghita, respectiv Neamț”, a spus Flutur.

La Spitalul Județean Suceava va începe investiția pentru construcția pavilionului de oncologie cu 20 de paturi, vor fi efectuate lucrări de reabilitare a instalațiilor de apă, a circuitelor fluide, instalației de clorinare, va fi realizată sala de implantare de stimulatoare cardiace, se vor face reparații la secția de psihiatrie și se vor asigura fonduri pentru dotare consistentă cu aparatură modernă.

La Aeroportul Suceava, principalele obiective sunt de finalizare a terminalului 2 și realizarea documentației pentru construirea terminalului cargo, pentru extinderea parcare, construirea unui nou drum de acces dinspre cartierul Burdujeni spre aeroport, dar și se vor face dotări cu echipamente de securitate.

„Ca o concluzie, bugetul pentru acest an este unul de dezvoltare. Vom asigura fonduri pentru funcționarea tuturor serviciilor publice din subordinea CJ Suceava, dar cel mai important este că va fi un an de vârf în infrastructura rutieră”, a concluzionat Flutur.


Intră acum și în grupul de