Rectorul USV, Valentin Popa, în vizită de lucru în Senegal, la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar. USV va acorda trei burse de studiu unor liceeni senegalezi

În perioada 18-25 ianuarie a.c., o delegaţie a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), formată din prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rector, prof. univ. dr. Ştefan Purici, Prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, şi prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Director al Bibliotecii USV, a efectuat o vizită de lucru la Universitatea „Cheikh Anta Diop” din Dakar, Senegal, anunță USV.

Potrivit sursei citate, programul vizitei a cuprins întâlniri la nivel academic şi diplomatic, precum și efectuarea unor schimburi de bune practici universitare, care au implicat profesori, personal administrativ, studenţi și doctoranzi ai universității partenere.

De menționat este că între membrii comunității academice de la Universitatea din Dakar care au participat la activități s-au numărat și foşti studenţi și doctoranzi care au beneficiat de stagii la universitatea suceveană, atât prin intermediul Programului Erasmus, cât şi prin Programul de burse guvernamentale „Eugen Ionescu”, oferite de statul român.

Cu prilejul acestei vizite, rectorii celor două universități au semnat un nou acord Erasmus+, pentru perioada 2021 – 2027, iar instituțiile partenere au convenit să extindă cooperarea la nivelul școlilor doctorale, prin organizarea de studii în cotutelă, la cel al sectoarelor administrative şi bibliotecilor, precum și al unor facultăţi.

În cadrul unei întâlniri desfășurate cu reprezentanții Ministerului Învățământului Superior, Cercetării și Inovării din Senegal, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunţat acordarea a trei burse pentru nivelul studiilor universitare de licenţă unor absolvenţi de liceu senegalezi, precum şi acordarea unor facilităţi pentru derularea tezelor de doctorat în cotutelă.

Programul vizitei a inclus, de asemenea, o întâlnire cu Nicolae Năstase, ambasador al României în Republica Senegal, dar şi cu Rennie Yotova, delegatul general pentru francofonie la nivel mondial, director al Institutului Francofon pentru Educaţie şi Formare.

Vizita a fost finanțată prin intermediul proiectului de mobilități cu țări-partenere, derulat de USV în cadrul Programului Erasmus+.