DSP Suceava anunță operaționalizarea a patru centre de evaluare din județ. Pacienților li se vor administra, conform recomandării medicului, anticorpi monoclonali, iar cei cu indicație de tratament antiviral primesc Molnupiravir


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, miercuri, că în vederea gestionării valului pandemic 5 conform Ordinului Ministerului Sănătății privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19, în județul Suceava au devenit operaționale 4 centre de evaluare, în structurile. Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  Spitalului Municipal „Sf. Dr. Cozma si Damian Rădăuți, Spitalului Municipal Fălticeni și Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Din Ghidul de evaluare și tratament la nivelul centrelor de evaluare, categoriile de potenţiali pacienţi care ajung la evaluare sunt:

1. Pacienţii cu criterii de internare ce  vor fi îndrumaţi direct la spital, după evaluare clinică.

2. Pacienţii fără criterii de internare ce  vor fi evaluaţi astfel:

– în primele 4 zile de boală pentru pacienţii asimptomatici se va efectua examen clinic şi vor fi îndrumaţi în supravegherea medicului de familie. Această categorie de pacienţi nu are indicaţie de tratament antiviral la momentul evaluării.

-în primele 4 zile de boală pentru pacienţii simptomatici: date clinice ± biologice ± imagistică (în cazul pacienţilor cu simptomatologie de tract respirator inferior).

„În momentul de față, în centrele de evaluare din județul Suceava, conform recomandării medicului specialist, se administrează anticorpi monoclonali Casirivimab/Imdevimab. Pentru pacienții care vor avea indicație de tratament antiviral, DSP Suceava va primi pe data de 4.02.2022 un transport de 1.300 cutii Molnupiravir, care va fi distribuit celor 4 centre de evaluare, conform repartiției primite de la Ministerul Sănătății”, se arată în comunicatul DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de