Angajații HS Timber din Siret cer să nu se închidă fabrica: Vrem să fim lemnari, nu căpșunari!


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de angajați ai fabricii de panouri din lemn de la Siret au protestat, joi, în fața sediului Primăriei unde au solicitat ca fabrica să nu fie închisă și ei să-și continue activitatea.

„Vrem să muncim în Siret!”, „Nu închideți fabrica!” „De ce nu ne lăsați să trăim?” sau „Salvatorii pădurilor, groparii fabricilor”, au fost între sloganurile scandate de protestatari.

Aceștia au mers și în marș pe străzile orașului Siret scandând că industria lemnului nu este o crimă și că vor să fie „lemnari, nu căpșunari”.

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a declarat că aproximativ 25 la sută din totalul taxelor și impozitelor încasate de la agenții economici de Primăria Siret anul trecut provin de la HS Timber.  

El a spus că reducerea bugetului va avea efecte în reducerea investițiilor și în realizarea de mai mari economii.

Proteste la Siret

Proteste la Siret

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 3 februarie 2022

„Soluțiile concrete există. Apreciez foarte mult implicarea autorităților județene, implicarea prefectului județului. Am vorbit cu directorul AJOFM Suceava care mi-a spus că săptămâna viitoare, în 9 și 10 februarie, în Siret, la fabrica HS Timber, va avea loc un târg al locurilor de muncă și că oferta este în prezent de peste 900 de locuri de muncă. Vom vedea dacă o parte din personalul disponibilizat va achiesa la aceste locuri de muncă”, a spus primarul.

Popoiu a menționat că administrația locală se preocupă pentru a sprijini mediul de afaceri din oraș, că a dezvoltat un parc industrial și are discuții cu potențiali investitori care ar putea să vină la Siret.

Totodată, el a spus că proprietarul HS Timber a luat decizia închiderii fabricii din motive economice, dar că există doritori să cumpere această capacitate de producție, dar că decizia aparține proprietarului.


Intră acum și în grupul de