Refacerea a 13 poduri rutiere din judet se ridica la peste 40 de milioane de lei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

13 poduri rutiere de pe drumuri judeţene vor fi refăcute în urma inundaţiilor din luna iulie, după ce consilierii judeţeni suceveni au aprobat marţi studii de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru acestea.

Este vorba despre podurile de la Vereşti şi Roşcani, două poduri din Mănăstirea Humorului, peste pârâul Umor, cinci poduri în Todireşti, şi câte un pod în Ostra, Ilişeşti, Pârteştii de Jos şi Straja, toate fiind în prezent impracticabile.

Potrivit hotărârii CJ Suceava costurile estimate pentru refacerea celor 13 poduri rutiere sunt de peste 40 de milioane de lei, din care 16 milioane de lei doar pentru podurile peste râul Suceava de la Roşcani şi Vereşti.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va aloca fonduri pentru refacerea acestor poduri. El a spus că, într-o primă fază, vor fi alocaţi 12,7 milioane de lei.

Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro), potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.


Intră acum și în grupul de