Primarul Ion Lungu, la întâlnirea pentru înființarea OMD Suceava-Orașul Cetății de Scaun: Vom face investiții în turismul de agrement, vom adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică și vom introduce taxă turistică


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, vineri, după prima întâlnire pentru realizarea Organizației de Management al Destinației (OMD) Suceava-Orașul Cetății de Scaun că municipalitatea va realiza investiții în turismul de agrement, va promova această destinație turistică și va fi introdusă o taxă turistică.

La această primă întâlnire au participat reprezentanți ai Consiliului Judetean, ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ai Universității Suceava, ai operatorilor care lucrează în domeniul  turismului precum și reprezentanți ai centrelor comerciale din municipiu.

Primarul a prezentat intenția și strategia municipalității pentru realizarea acestei Organizații de Management al Destinației, demersurile pe care le-a facut pentru titulatură, oportunitatea înființării acestei structuri și modalitatea de finanțare.

„Am prezentat investițiile pe care le vom face pentru infrastructura de turism, în mod deosebit în turismul de agrement, zona Agrement Parc Șipote, Parc de Aventură în Padurea Parc Zamca, Aqua Park pe o suprafață de 3 ha în interiorul Complexului Sportiv, montare fântână arteziană cântătoare în Zona de Agrement Tătărași și Roată Panoramică în zona Cetății de Scaun”, a spus Lungu.

Componenții OMD vor plăti o cotizație anuală, iar ponderea finanțării pentru aparatul de funcționare a acestei organizații  va fi finanțată din taxa pe turism care se va introduce în municipiul Suceava.

Modelul de statut și modalitatea de finanțare va fi la fel ca la Oradea sau la Cluj Napoca unde funcționează de facto aceste organizații.

El a arătat că s-a stabilit ca termen de  aderare a participanților la acest OMD data de 28 februarie 2022.

„După constituirea Organizației de Management a Destinației la nivelul municipiului Suceava vom adera la Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT). Am convingerea că putem avea în municipiul Suceava o activitate în domeniul turismului în avantajul agenților economici din acest domeniu și al municipalității”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de