De luni se impart ajutoarele (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ aflaţi într-o situaţie financiară grea, cei cu dizabilităţi, pensionarii cu venituri sub 400 de lei şi şomerii aflaţi în plată vor primi, începând de luni, 30 august, ajutoarele alimentare venite din partea Uniunii Europene.

Acestea vor putea fi ridicate de toţi doritorii de la sediul Primăriei din Burdujeni. Conform datelor oferite de conducerea administraţiei publice locale este vorba de 14 kg de făină, 1kg de zahăr, 7 kg de mălai, 3,6 kg de paste făinoase, aproape un kg de biscuiţi şi 1,5 kg de lapte praf de persoană.

“A devenit o obişnuinţă ca an de an să împărţim ajutoare de la Uniunea Europeană, dar la noi se înregistrează şi o situaţie paradoxală. Persoanele care au dreptul să primească ajutoarele nu vin să le ridice, iar cei care nu îndeplinesc condiţiile vin în audienţă şi le solicită”, a declarat primarul municipiului, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

În Suceava se înregistrează 6.540 de persoane care pot beneficia de aceste ajutoare alimentare, dar anul trecut administraţia municipală a dus o întreagă muncă de lămurire pentru ca oamenii să vină să şi le ridice .


Intră acum și în grupul de