Primăria Suceava va acorda ajutoare de până la 5000 de lei pentru branșarea locuințelor la gaz metan. Ion Lungu spune că deși gazul s-a scumpit nu e obligatoriu ca cetățenii să consume mult, dar că e bine să aibă această utilitate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveana va acorda ajutoare de urgență familiior care vor să se branșeze la rețeaua de gaz metan pentru că aceste tarife sunt foarte mari în prezent.

„O problemă foarte importantă este branșarea la rețeaua de gaz metan a locuințelor din Burdujeni-sat acolo unde pe 26 de străzi au fost montate rețele noi de gaz natural. Lucrurile merg destul de greu pentru că taxele de branșare sunt foarte mari, între 5000 și 10.000 de lei”, a spus primarul.

El a amintit că anul trecut, prin ordin de minstru, s-au putut face gratuit o perioadă aceste branșamente, dar că astăzi nu se mai poate.

Astfel, Primăria Suceava va face o inventariere în Burdujeni sat a persoanelor care au nevoie de sprijn financiar de la Primărie.

Lungu a spus că se va modifica plafonul de alocare de ajutoare de la 1000 la 1.500 de lei pe membru de familie și că, cu acest prilej, se va aproba să se poată acorda ajutoare de urgență și pentru compensarea racordării la gazul metan, urmând ca Primăria să suporte 50 la sută din costuri, dar nu mai mult de 5000 de lei.

„Venim în întâmpinarea cetățenilor din Burdujeni-sat care vor să se branșeze la rețeaua de gaz metan, iar Primăria să suporte jumătate din costuri, dar nu mai mult de 5000 de lei. Această hotărâre va intra în discuții în ședința din această lună a Consiliului Local”, a spus Lungu.

Primarul a mai spus că a avut discuții cu reprezentanții firmei Instalatorul specializată în branșamente de gaz metan care are un număr de 50 de contracte pentru branșări de gaz metan cu care a stabilit o strategie de lucru.

Lungu a arătat că străzi asfaltate sunt sparte și că de aceea insistă ca cetățenii să se branșeze la gaz metan pentru ca apoi să se poată asfalta străzile incluse în programul de asfaltări din acest an.

„Am dat aviz de săpătură, mai puțin strada 22 Decembrie unde am stabilit că vom da aviz de săpătură după ce se pornesc stațiile de astfal astfel încât după ce se intervine în carosabil să putem să intervenim să se aducă strada la situația inițală”, a arătat primarul.

El a menționat că de săptămâna viitoare se începe această inventariere a celor care vor să se branșeze la gaz metan.

„Sunt sume enorm de mari. E o perioadă destul de inoportună. Gazul metan s-a scumpit. Nu este obligatoriu să consumi foarte mult. Te racordezi cu aragazul, cu o sobă, poți să mergi în paralel și cu lemne, dar eu zic că e bine să-l avem pentru că gazul metan înseamnă civilizație”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de