Un nou transport ilegal cu 18 colete cherestea, depistat de polițiștii suceveni în interval de 24 de ore. În primul caz s-a deschis dosar penal și s-au confiscat cherestea în valoare de 42.000 de lei și indisponibilizat autoutilitara și remorca în valoare de 50.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, marți seara, un nou transport ilegal cu 18 colete de cherestea, la doar 24 de ore după ce au depistat un transport ilegal cu 17 colete de cherestea pentru care s-a deschis deja dosar penal.

Astfel, marți seara la ora 21:05, polițiștii SPR 11 Pojorâta au oprit pentru control pe DJ 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară MAN și semiremorca marca SCHMITZ care circula dinspre Fundu Moldovei spre Pojorâta.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat de 32 ani din Ciocănești și transporta material lemnos cherestea.

În urma interogării aplicației Sumal 2.0, s-a constatat că pentru ansamblul de vehicule a fost emis codul aviz însă există suspiciuni din punct de vedere al sortimentației și cu privire la faptul că încărcătura este mai mare.

Ansamblul de vehicule a fost condus la sediul O.S Pojorâta – Atelierul de Producție Sadova, unde s-a constatat că transportă o încărcătură de 18 colete cherestea de diferite dimensiuni, a fost sigilat și indisponibilizat până când se vor continua activitățile de inventariere de către personalul specializat.

Reamintim că luni seara ca urmare a unui control efectuat de polițiștii  Poliției Câmpulung Moldovenesc când în baza unor date și informații de interes operativ a fost depistat un  ansamblul de vehicule format din autoutilitară și semiremorca, condus de un bărbat de 51 de ani din Izvoarele-Sucevei care transporta ilegal cherestea.

Astfel, lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, au procedat la inventarierea materialului lemnos, respectiv cele 17 colete de cherestea, de diferite dimensiuni, reieșind cantitatea totală de 48,97mc cherestele în valoare de 42.603,9 lei. Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Atelierului de Producție Sadova din cadrul O.S. Pojorâta.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Totodată s-a dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor a  ansamblului de vehicule format din autoutilitara și semiremorca, în valoare de circa 50.000 euro.


Intră acum și în grupul de