Doi tineri s-au dat de gol că au comis furturi de unelte electrice profesionale, acumulatori și motorină după ce au jucat sume mari de bani la păcănele în Liteni. Cei doi au fost reținuți


Intră acum și în grupul de

Doi tineri au fost reținuți miercuri și sunt cercetați pentru furt calificat după ce polițiștii au constatat că aceștia joacă la aparate de jocuri de noroc din Liteni sume considerabile de bani.

Astfel, Dănuț Andrei L. de 18 ani și Adrian Marian B. de 20 de ani din Roșcani ar fi introdus la aparatele cu jocuri de noroc din centrul orașului Liteni sume mari de bani, peste veniturile pe care le realizează, aspect care a creat suspiciunea că sumele de bani ar putea proveni din activități ilegale.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că cei doi au vândut unui bărbat de 35 de ani din Liteni mai multe unelte profesionale, folosite în construcții, motorină contra sumei de 5 lei/litru, două baterii auto de putere mare și alte unelte electrice profesionale.

Bărbatul care a cumpărat respective unelte și motorină a spus că a plătit 1700 de lei pentru un compactor cu talpă, nivelă profesională cu laser, un picamer, o sculă pe benzină cu burghiu pentru efectuarea găurilor în pământ și alte bunuri cu caracteristici asemănătoare celor furate în noaptea de 23 spre 24 ianuarie de la un bărbat din Salcea, dosarul fiind în lucru la Poliția Orașului Salcea.

Polițiștii din Salcea și persoana vătămată au mers la Liteni acesta a recunoscut sculele electrice și le-a recuperat, mai puțin o trusă cu o bormașină cu acumulatori marca DeWalt.

Totodată, polițiștii au luat legătura cu posturile de poliție învecinate și s-a stabilit că în noaptea de 6 spre 7 februarie pe raza comunei Vorona din Botoșani, a fost sesizat și un furt de acumulatori auto și de motorină.

Cei doi tineri suspecți au recunoscut că în seara respectivă au furat de pe raza comunei Vorona acumulatorii de la două excavatoare și 240 de litri de motorină.

Astfel, investigațiile informativ operative efectuate de către lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Liteni au dus la identificarea autorilor a două furturi săvârșite pe raza orașului Salcea și a comunei Vorona și la identificarea și recuperarea de bunuri în valoare de aproximativ 4000 de euro. 

Cei doi tineri au fost conduși la sediul Poliției Orașului Salcea pentru continuarea cercetărilor, iar după administrarea materialului probator față de cei doi s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de