DSP Suceava anunță că de la 1 martie se vor închide doar centrele de vaccinare din Salcea, Dolhasca și Sf. Ilie. Celelalte centre de vaccinare rămân funcționale cu un program redus. Primarul Ion Lungu anunțase că vrea să închidă centrele de la CN „Ștefan cel Mare” și USV


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a anunțat, joi, că începând cu data de 1 februarie 2022 Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a redus programul de funcționare al centrelor de vaccinare anti-COVID 19 din județ ca urmare a adresabilității scăzute a populației.

Întrucât s-a constatat o scădere constantă a acțiunii de vaccinare, mai ales în unele centre de vaccinare, în urma analizei activității acestora, DSP Suceava a solicitat CNCAV aprobare pentru închiderea unor centre de vaccinare care nu au avut un randament bun în ultimul trimestru.

Astfel, centrele de vaccinare care se vor închide începând cu data de 1 martie 2022, sunt:

             Centrul de vaccinare Casa de  cultură Salcea, inclusiv punctul de vaccinare din aeroport;

             Centrul de vaccinare Casa de cultură Al.Arsinel Dolhasca ;

             Centrul de vaccinare Caminul cultural Sf. Ilie.

Celelalte centre de vaccinare din județ rămân funcționale, a precizat Vlad.

Ea susține că vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală.

„Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID”, a mai spus directorul DSP Suceava.

Reamintim că primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că va solicita DSP Suceava să aprobe suspendarea activității centrelor de vaccinare de la CN „Ștefan cel Mare” și USV pentru că adresabilitatea este foarte mică.


Intră acum și în grupul de