Liceul Tehnologic Special Bivolărie a primit o parte dintre calculatoarele donate prin proiectul Dăm Click pe România


Intră acum și în grupul de

Proiectul Dăm Click pe România al asociației Ateliere Fără Frontiere a donat 2.000 de calculatoare pentru 110 școli. Împreună cu partenerii strategici de la Kaufland România și OMV Petrom, asociația Ateliere Fără Frontiere a sprijinit educația și mediul prin donația de calculatoare recondiționate către 110 școli în perioada august 2021 – ianuarie 2022

În total, peste 20.000 de elevi beneficiază acum de pe urma donației de echipamente recondiționate în atelierul educlick al asociației Ateliere Fără Frontiere, fie că ele că au fost distribuite direct către elevii care nu aveau un calculator acasă sau instalate la școală, în laboratorul de informatică sau în sălile de curs.

O parte dintre calculatoare verzi au ajuns și la elevii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie din Vicovu de Sus.

Un model de educație

Liceul Tehnologic Special Bivolărie școlarizează elevi deficienți de auz provenind din 13 județe ale țării și din Republica Moldova. Vârsta copiilor este cuprinsă între 3 – 19 ani, acoperind ciclurile de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial, liceal (calificarea electronică și automatizări) și profesional (calificarea cofetar-patiser).

Domnișoara Mehedeniuc Georgeta-Cristina, Profesor inginer în cadrul Liceului Tehnologic Special Bivolărie, catedra alimentație publică, cu o vechime în învățământ de 9 ani, s-a ocupat de scrierea și implementarea aplicației la proiectul Dăm Click pe România, prin care 15 calculatoare echipate complet au ajuns la Bivolărie, unde astăzi sunt folosite în mai multe departamente, după cum ne spune chiar domnișoara:

„În urma acestui proiect, 10 calculatoare s-au folosit pentru amenajarea unui laborator de turism și alimentație, iar 5 calculatoare  pentru echiparea atelierului de patiserie-cofetărie și a patru săli de curs, pentru elevii cu deficiență de auz de la învățământul profesional special.”

Mai mult, comunitatea școlară din Bivolărie s-a dovedit plină de creativitate și inspirație, fiind printre cei 10 câștigători din cadrul concursului „Școala Viitorului”.

Am aflat cu bucurie grozavă că suntem și noi pe lista de câștigători a premiului (o tablă interactivă și un videoproiector). Acest premiu a intrat și el în dotarea laboratorului de turism și alimentație, unde este folosit de elevi pentru rezolva fișe de lucru, fișe tehnologice și alte materiale de specialitate” ne-a declarat domnișoara Mehedeniuc.

Un nou început

Astfel, anul 2022 începe foarte diferit pentru Liceul Tehnologic Special Bivolărie datorită donațiilor din cadrul proiectului „Dăm Click pe România” și a concursului desfășurat sub egida acestuia:

„Înainte de a primi aceste echipamente îmi desfășurăm activitatea didactică în mod tradițional. Cu ajutorul echipamentelor primite, elevii participă la activități didactice asistate de calculator și își consolidează competențele digitale din cadrul modulelor de specialitate

Liceul Tehnologic Special Bivolărie este un loc caracterizat de solidaritate, de aceea echipamentele câștigate aduc beneficii pentru toată comunitatea din școală, de la elevi, părinți și până la profesori sau directori:

„Este o diferență vizibilă. Elevii sunt super încântați, drept dovadă că se prezintă la cursuri la fix. Beneficiarii suntem noi toți, elevii și cadrele didactice angajate în educația elevilor cu deficiență de auz.”– director Duret Tudorița

„Consider că proiectul este un real succes. Proiectul răspunde nevoii de inserție socio-profesională a elevilor de la învățământul profesional special.– director adj., prof Ciprian Clem.

„Elevii sunt fericiți și eu sunt fericită! Am reușit ceva extraordinar, elevii vin la ore cu drag. Ca profesor, solicitatea fizică a scăzut, pot să fiu mai eficientă din toate punctele de vedere. Ora de curs este oră!”– prof. Mehedeniuc Georgeta-C.

„Este neașteptat de frumos! Avem timp să ieșim fiecare la tablă și să învățăm. Acum avem cu ce să luptăm cu neștiința!” a fost mesajul final, transmis de elevii din Bivolărie.

Dăm Click pe România este un proiect realizat împreună cu OMV Petrom și Kaufland România ce sprijină cadrele didactice și elevii cu echipamentele digitale pentru a accesa o educație de calitate, pentru a deprinde abilități digitale necesare și pentru a se adapta mai ușor la cerințele și nevoile societății moderne.

În 2021, peste 200 de școli au fost echipate cu aproape 4.000 de calculatoare recondiționate prin Dăm Click pe România. Alte 4.000 de calculatoare urmează să fie donate în 2022, alături de Kaufland România și OMV Petrom.


Intră acum și în grupul de