La SJU Suceava s-a realizat noaptea trecută o nouă prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală. Este prima prelevare de organe de la începutul pandemiei


Intră acum și în grupul de

Două echipe de medici de la București au prelevat, în noaptea de joi spre vineri, ficatul și corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrală în secția ATI a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou “ Suceava, a anunțat unitatea spitalicească suceveană.

Potrivit sursei citate, organele prelevate au fost trimise la București la Institutul Clinic Fundeni și la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

„Echipele medicale s-au mobilizat maxim, având în vedere contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV2 care au făcut intervenția și mai dificilă, așa încât au putut să dea o șansa la viață și la o creștere a calității vieții la persoane care aproape își pierduseră speranța”, se arată în comunicatul SJU Suceava.

Totodată, se menționează că prelevarea de organe realizată în noaptea precedentă este prima de la începutul pandemiei la Spitalul Județean din Suceava și a cincea de la inițierea acestui program la spitalul sucevean.

„Donarea de organe este gratuită și benevolă. Se face numai în scop terapeutic. Înseamnă suferință, iubire de semeni pentru unii, un nou început pentru alții. O familie, deși profund îndurerată, a ales să își ajute semenii prin agest gest remarcabil”, a notat unitatea spitalicească suceveană.


Intră acum și în grupul de