Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a fost prins în Fălticeni având un colet cu 10 kilograme de canabis. Acesta deținea droguri în valoare de 600.000 de lei


Intră acum și în grupul de

DIICOT Suceava a anunțat, vineri, că un bărbat a fost arestat preventiv după ce asupra lui a fost găsită o cantitate importantă de droguri.

Astfel, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava au organizat, miercuri, o acțiune de prindere în flagrant a unei persoane implicate în săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cadrul acțiunii a fost depistat pe raza municipiului Fălticeni un bărbat care avea asupra sa un colet ce conținea cantitatea de 9,9 kilograme de canabis, droguri cu privire la care există bănuiala rezonabilă că au fost expediate din Spania.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „transportul și deținerea, de droguri de risc, fără drept”.

În urma activităților investigative specifice efectuate în cauză a fost ridicată și indisponibilizată cantitatea totală de 20 kilograme de canabis, având o valoare estimativă de piață de 600.000 lei. De asemenea, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate un dispozitiv folosit pentru mărunțirea drogurilor, înscrisuri și sisteme informatice care interesează cauza.

Judecătorul de drepturi și libertăți a fost sesizat joi cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, propunere admisă la aceeași dată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Alba și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Suceava, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale (B.O.S. Suceava și B.O.S. Alba).


Intră acum și în grupul de