VIDEO//Convoiul Național al Libertății a traversat județul Suceava. Pompiliu Diplan: Vrem să eliberăm România de această dictatură medicală


Intră acum și în grupul de

Convoiul Național al Libertății format din comitetele cetățenești locale, Starea de Libertate, Calea Neamului, Bucovina Profundă, Scut Botoșănean, Vrem Suveranitate, Asociația Juriștilor pentru Drepturi și Libertăți, Străjerii Ortodoxiei și alte organizații din societatea civila românească a trecut, luni, prin județul Suceava având o oprire în municipiul Suceava după care a continuat prin  Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Convoiul Național al Libertății va străbate toată țara pe mai multe trasee însumând peste 3000 de kilometri și cuprinzând sute de localități urmând să revină în Capitală, în Piața Victoriei, în data de 18 februarie la prânz, cu toate forțele adunate din cele trei provincii istorice românești având ca scop principal „victoria finală asupra noii dictaturi ce ni se țese fără voia noastră”.

Medicul dentist sucevean Mircea Pușcașu care este unul dintre organizatorii acțiunii a declarat că cerințele acestei mișcări civice sunt eliminarea stării de alertă, eliminarea oricărui certificat restrictiv și judecarea celor care au făcut abuzuri în pandemie.

„Este o manifestare-manifest. Noi nu suntem Canada”, a spus Mircea Pușcașu care a menționat că participă un număr redus de mașini care străbat trasee din toată țara urmând să se adune în 18 februarie în București.

Inițiatorul mișcării civice Starea de Libertate, Pompiliu Diplan, a apreciat că numărul celor care vor veni la București va fi mare și că scopul acțiunii este eliminarea oricărei forme de dictatură medicală prin abolirea stării de alertă.

El a apreciat că un „vânt de eliberare” bate prin România mai ales că participanții la acest protest nu au fost sancționați în niciun fel deși li s-a atras atenția că riscă să fie amendați.

„Vrem să profităm de acest vânt. Vrem să batem fierul cât e cald, să batem fierul eliberării României de sub această dictatură medicală”, a spus Diplan.


Intră acum și în grupul de