Ministrul Daniel Cadariu  a discutat la Slănic Moldova cu autorități locale și operatori în turism soluții pentru dezvoltarea stațiunilor balneare sau balneoclimatice: Există o schemă de ajutor de minimis care e blocată de doi ani în instanțe


Intră acum și în grupul de

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a participat joi, 17 februarie a.c., la întâlnirea de lucru organizată de către primăria Slănic Moldova și Asociația Stațiunilor Balneare din România.

„Una dintre prioritățile asumate prin programul de guvernare liberal este turismul balnear. Am demarat o analiză privind investițiile și programele destinate acestui domeniu, un domeniu în creștere la nivel internațional, dar care la noi a întâmpinat câteva provocări. La nivel de Guvern există o schemă de ajutor de minimis gestionată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar care de doi ani este blocată prin instanțe. Avem un potențial foarte mare și le mulțumesc tuturor celor care au venit la întâlnirea de la Slănic Moldova, pentru o discuție punctuală despre soluțiile necesare pe care le putem iniția pentru stațiunile balneoclimatice și balneare din România”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În cadrul întâlnirii au fost discutate posibilitate modificării cadrului legal în sensul creșterii ponderii bugetului alocat autorităților locale de la bugetul Consiliilor Județene și identificarea de noi surse financiare pentru asigurarea fondurilor necesare dezvoltării stațiunilor balneare sau balneoclimatice. Totodată, a fost adusă în discuție necesitatea reluării de către Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie a activității la nivel optim de cercetare a resurselor terapeutice naturale, esențială pentru diversificarea serviciilor pe care stațiunile din România le pot oferi.

La întâlnire au participat Gheorghe Baciu, președintele Asociației Stațiunilor Balneare din România și primarul Slănic Moldova, parlamentarii Mircea Fechet, Elena Hărătău și Cătălina Ciufu, împreună cu primarii stațiunilor locale din județele Bacău, Neamț, Suceava, Dâmbovița, Mureș, Harghita, Sibiu, Hunedoara și reprezentanți ai mediului de afaceri din Valea Trotușului.


Intră acum și în grupul de