Polițiștii au aplicat încă un set de amenzi pentru nerespectarea măsurilor din pandemie la Șezătoarea Vicovenilor: Se dansa în hore, iar masca de protecție era facultativă


Intră acum și în grupul de
Sursa foto: Primăria Vicovu de Sus

Polițiștii orașului Vicovu de Sus s-au sesizat, vineri seara, din oficiu și din mediul online cu privire la faptul că pe raza orașului Vicovu de Sus, la Căminul Cultural din Laura, unde este organizat evenimentul „Șezătoarea Vicovenilor” nu se respectă măsurile de protecție împotriva COVID-19.

La fața locului s-a intervenit cu un număr de cinci lucrători de poliție din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus și în sprijin un echipaj de poliție format din doi lucrători din cadrul Secției 4 de Poliție Gălănești.

La căminul cultural de pe raza orașului Vicovu de Sus, zona Laura, Primăria Orașului Vicovu de Sus în parteneriat cu școlile gimnaziale organizează în perioada 15-19.02.2022 ”ȘEZĂTOAREA VICOVENILOR” ce presupune activități meșteșugărești, culturale cu specific tradițional.

La fața locului, în incinta căminului a fost identificat administratorul public al orașului Vicovu de Sus, Marian Schipor, dar și un consilier local, Gheorghe, din cadrul Primăriei Orașului Vicovu de Sus.

În interiorul căminului cultural, au fost identificate în jur de 75 de persoane îmbrăcate în port tradițional, vârstnici și tineri elevi din cadrul școlilor generale cu vârste cuprinse între 12-18 ani.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că este respectat numărul de participanți, căminul cultural având o capacitate totală de 170 de locuri.

Potrivit polițiștilor nu se respectau însă normele de distanțare socială, respectiv se dansa în hore, cât și portul măștii de protecție obligatoriu, fiind sancționate contravențional conform Legii 55/2020 un număr de 24 de persoane cu amenzi în valoare totală de 6.500 lei.

De asemenea, organizatorul evenimentului, Constanti Gheorghiță a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 lei, întrucât nu a luat măsurile de protecție stabilite împotriva virusului SARS-COV 2 pentru organizarea evenimentului.

Cu ocazia intervenției, evenimentul a fost întrerupt, participanții părăsind sala, iar unitatea care găzduia evenimentul a fost închisă de către administrator.

Polițiștii din Vicovu de Sus au mai aplicat și miercuri sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Covid 19 tot la Șezătoarea Vicovenilor.


Intră acum și în grupul de