Prefectul Alexandru Moldovan spune că județul e pregătit pentru a primi refugiați din Ucraina: Nu ne dorim să fim puși în situația de a pune în practică planurile pe care le avem, dar la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiații care vor solicita ajutor pe teritoriul țării noastre să-l și primească


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, marți, că autoritățile județene sunt pregătite să pună în aplicare planul MAI pentru a face față unui flux de refugiați din Ucraina deși este de dorit ca situația conflictuală existentă să fie soluționată pe cale pașnică.

„În conformitate cu planul întocmit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pe plan local a fost realizată identificarea unor posibile locuri de amplasare a taberei mobile care este în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava”, a spus prefectul.

El a arătat că a fost asigurat de ISU Suceava că echipamentele (corturi, paturi, perne, pături, cearșafuri, surse de curent electric, tot ce permite cazarea temporară a unor cetățeni) pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore.

„De asemenea, au fost identificate și alte spații de cazare, astfel încât să fim în măsură a gestiona un eventual aflux de refugiați din țara vecină, pe teritoriul județului. Aceste spații de cazare, verificate în prealabil de personalul din cadrul ISU, vor fi puse la dispoziție fie de autoritățile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condițiile minime în vederea cazării refugiaților”, a menționat prefectul.

El a mai spus că în același timp, analiza efectuată împreună cu structurile implicate în gestionarea unui eventual aflux de refugiați a avut în vedere și asigurarea atât a asistenței medicale, cât și a celei psihologice ce trebuie acordată acestor persoane, luând în considerare traumele emoționale la care sunt supuse.

„Este evident că nu ne dorim să fim puși în situația de a pune în practică planurile pe care le avem, ne dorim ca situația din țara vecină să revină la normal, dar la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiații care vor solicita ajutor pe teritoriul țării noastre să-l și primească”, a declarat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de