Ion Lungu: Municipiul Suceava va putea folosi în acest an aproape 20 de milioane de lei pentru cofinanțări de proiecte europene. El anunță încă o creșă mare, începerea lucrărilor la Sala Polivalentă și demersuri pentru un nou stadion


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, că a fost la mai multe instituții centrale din București pentru proiecte importante pentru municipiul Suceava.

Astfel, Lungu a participat la Bucuresti la semnarea Protocolului de Colaborare pentru „Elaborarea Studiului de Fezabilitate,realizarea  documentației tehnice pentru Autorizație de Construire si elaborarea proiectului tehnic pentru obiectivul de investiții Drum Expres A7  Suceava-Botoșani”, încheiat între C.N.A.I.R și autoritătile locale din Suceava și Botoșani, respectiv consiliile județene Suceava și Botoșani și municipiile reședință de județ Suceava și Botoșani.

Primarul a amintit că acest proiect a fost inclus încă din anul 2014 în Strategia de  Investitii Teritoriale Integrate(ITI), realizată de  municipiile Suceava și Botoșani.

„Iată că visul de atunci se transformă astăzi în realitate”, a transmis Ion Lungu.

El a mai declarat că a avut întâlniri la Compania Națională de Investiții  unde am avut discuții în legătură cu semnarea contractului la Sala Polivalentă și că a aflat că deocamdată nu sunt depuse contestații, iar dacă situația rămâne la fel, vineri  25.02.2022, se poate semna contractul de execuție.

De asemenea el a avut discuții cu privire la construirea unui stadion nou, proiect care se află inclus în Lista Sinteză actualizată la poziția 497. Potrivit documentației, noul stadion va fi construit pe strada Iuliu Hossu Cardinal în zona în care municipalitatea va construi un complex sportiv și de agrement care include și Sala Polivalentă, teren de fotbal de antrenament, dar și un aqua-park.

„Am avut discuții la  Ministerul Dezvoltarii în legătură cu a doua creșă mare pe care vrem să o facem în municipiu în zona Cetății de Scaun. Este pe circuitul de aprobare”, a spus primarul care a precizat că municipiile reședință de județ pot depune proiecte pentru două creșe, iar pentru  creșa din Dealu Mănăstirii este deja demarată procedura de licitație.

Ion Lungu a participat la Ministerul de Finanțe la Comisia de Autorizare Împrumuturi Locale, unde s-au aprobat tragerile  din acest an pentru municipiul Suceava pentru cofinanțare proiecte europene în valoare de 19.560.088,52 lei din creditul angajat la BCR  în anul 2020 în valoare de 27.715.383,33 lei.

„Au fost întâlniri și discuții constructive pentru proiectele de dezvoltare a orașului nostru în perioada următoare”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de