VIDEO//O cantitate importantă de mercur a fost găsită împrăștiată pe o stradă din cartierul George Enescu. ISU a decontaminat zona, iar Poliția face cercetări


Intră acum și în grupul de

O cantitate însemnată de mercur a fost găsită, miercuri, împrăștiată pe o stradă din cartierul George Enescu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceva, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că au fost depistate urme ale unei substanțe cu aspect granulat cu caracteristicile mercurului împrăștiate pe o suprafață de câțiva metri pătrați.

În acest caz a fost solicitat laboratorul CBRN al ISU Suceava și instituțiile de protecție a mediului.

Zona a fost decontaminată și urmează să se analizeze substanța identificată, iar dacă este mercur se va deschide un dosar penal privind deținerea și traficul de substanțe periculoase sau interzise.

Potrivit martorilor oculari, echipa ISU Suceava care a decontaminat zona a colectat peste un kilogram de mercur din zona respectivă.

Mercurul este toxic indiferent de calea de expunere, iar principalele efecte ale mercurului în organismul uman privesc afectarea sistemului nervos.

Intoxicația cu mercur poate fi acută, în urma expunerii la o doză mare a acestui compus (de obicei, în context profesional sau accidental) sau cronică, prin acumularea mercurului în organism de-a lungul timpului (profesional sau datorată consumului de pește contaminat).


Intră acum și în grupul de