IPS Calinic vrea să afle care sunt preoții care percep taxe de înmormântare. Un enoriaș s-a plâns că i s-au cerut 700 de lei


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, vrea să afle care sunt preoții care percep taxe de înmormântare deși de când a venit în fruntea arhiepiscopiei a avertizat că nu se percep taxe de înmormântare, botez sau cununie, fiind permise doar donații modice pentru care se eliberează chitanță.

Un enoriaș s-a plâns IPS Calinic că i s-a cerut să plătească 700 de lei pentru înmormântarea bunicului deși a citit că înaltul ierarh a precizat că nu se percep astfel de taxe.

„Am tot văzut articole în care ați spus că nu este taxă pentru înmormântări, dar cu toate astea la sate se practică. În octombrie a murit bunicul meu, iar după înmormântare rudele au întrebat preotul cât trebuie să dea și el a cerut 700 de lei.  Când i-au adus la cunoștință partea asta că nu există taxă, a spus că atât dau oamenii de obicei. Țin să menționez că de era să se ocupe bunica mea de înmormântare cu 800 de lei pensie nu știu ce ar fi făcut. În plus, nivelul de trai din satul respectiv e cam la limita existenței”, a arătat enoriașul.

În răspuns, IPS Calinic a spus că vrea să afle unde s-a petrecut această situație.

„Vă rog să ne spuneți parohia despre care faceți vorbire, respectiv eparhia din care faceți parte. Vă mulțumesc!”, a răspuns Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.


Intră acum și în grupul de