VIDEO//Premierul Nicolae Ciucă în Vama Siret despre sprijinirea ucrainenilor: Avem nevoie de mai multă organizare și coordonare astfel încât să nu transformăm totul într-o activitate care să fie mai puțin coerentă


Intră acum și în grupul de

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu ministrul Apărării Vasile Dâncu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și șeful DSU, Raed Arafat, au mers, vineri seara, în zona Siret pentru a verifica modul în care se realizează gestionarea cetățenilor care vin din Ucraina.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că dincolo de măsurile care au fost luate la nivelul ministerelor a considerat că este nevoie să se coordoneze cu autoritățile locale și cu instituțiile care reprezintă fiecare minister în parte „pentru a fi cât se poate de bine organizați pentru a fi eficienți în acest demers pe care îl facem”.

El a precizat că un grup de lucru a luat legătura cu societatea civilă, cu ONG care doresc să ia parte la acest efort și le-a mulțumit pentru voluntariat.

În direct din Vama Siret

În direct din Vama Siret

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 25 februarie 2022

Premierul a spus că a constatat că există locații unde pot fi cazate aceste persoane.

El a arătat că este pregătită tabăra pentru primirea de refugiați, dar că în momentul de față nu este instalată, pentru că nu este nevoie, întrucât nu este traficul atât de mare, dar că este dusă la locație, stadionul din Siret și va fi pusă în funcțiune când situația o va impune.

Totodată, premierul a spus că este asigurată permanent și partea care să se ocupe de asistența medicală, inclusiv pentru mame cu copii, dar și asistența psihologică.

„Avem nevoie de mai multă organizare și coordonare astfel încât să nu transformăm totul într-o activitate care să fie mai puțin coerentă. Să aibă clar liniile pe care trebuie să se implice toate instituțiile în parte”, a spus Ciucă.

Premierul a subliniat că a văzut tineri, copii, oameni de toate vârstele care au venit și au fost dispuși voluntari să acorde o mână de ajutor.

„Vreau să le mulțumesc personal pentru modul în care s-au implicat. Au arătat că le pasă și că românii pot să sprijine ceilalți cetățeni, indiferent de unde sunt ei”, a mai spus Nicolae Ciucă.


Intră acum și în grupul de